İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araçlarda Akü Değişimi Nasıl Yapılır?

Araçlarda aküler bilindiği üzere elektrik aksamının en önemli parçalarından birisidir. Ancak bir çok akü çeşidi olduğu içinde sizin aracınıza hangi güçte bir akü almanız gerekiyorsa onu tercih etmelisiniz. Aküyü aldığınızda üzerinde kullanma talimatı ve uygulanışı yer alır ancak sizin zaman içerisinde bu kitapçığı attığınızı ya da aracınızı ikinci el olarak aldığınızı düşünürsek artık kendi başınıza akünüzü değiştirmeniz gerekecektir. İlk önce söylemek istediğimiz işin güvenlik boyutudur bu nedenle aküyü değiştirme işlemine başlamadan önce aracınızın kontak anahtarının kapalı olup olmadığına bakın açık ise mutlaka kapalı konuma getirmeniz gerekir. Akünün yüksek derecede yanıcı bir solüsyona sahip olduğunu bilmelisiniz bu nedenle de özellikle açık bir alanda yapmanızda fayda vardır. Hatta koruyucu gözlük ve eldiven takabilirseniz güvenliğinizi daha da iyi sağlamış olursunuz.

  • MADDE - AKÜNÜN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNDEN EMİN OLUN

Aracınızda akünüzü kontrol ederken onu asla gidici olarak sıfatlandırmayın. Akü içerisinde eğer ki çatlaklar varsa o zaman çok fazla incelemenize bir gerek yoktur çünkü yeni bir akü sipariş etmenizin vakti gelmiştir demektir. Ancak henüz emin olamadınız ise o zaman akü kutup başlarına bakmalısınız. Bazen kutup başlarındaki paslanmalar akünün tam çalışmasını engelleyebilmektedir.  Genelde akü satan yerler bunun kontrolünü ücretsiz olarak yaparlar.

  • MADDE-  AKÜYÜ ÇIKARIN

Yeni bir akü aldınız ve eskisini çıkarmanız gerekiyor bunun için ilk önce ayarlı bir anahtarla negatif olan başlığı sökün ve çıkartın sonra bu işlemi pozitif içinde yapmanız gerekiyor. Aküyü yerinden sökerek çıkartın.

  • MADDE - YENİ AKÜYÜ YERLEŞTİRİN

Yeni aküyü alırken doğru seçmiş olduğunuzdan emin olun ve eski aküyü çıkardığınız yere iyice oturttuktan sonra montesini yapın sonrasında önce pozitif olan tarafı takın sonrasında da negatif olanı. Artık aracınızı çalıştırabilirsiniz. Bu arada muhtemelen radyo ayarlarınız da silinecektir kodu girerek yeniden sıfırlamanız gerekiyor.


Etiketler: Araçlarda Akü Değişimi Nasıl Yapılır