İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

TRAMER Sistemi Güvenli mi?

TRAMER bilindiği üzere ikinci el araç alacakların ilk tercih ettikleri yöntemlerden bir tanesidir. Özellikler alınacak araç belli bir modelin üstündeyse bu yönteme daha fazla başvurulur. TRAMER sorgulama daki amaç doğru bir araç tercihi yapabilmektir. Ancak son dönemler de vatandaşlar arasındaki çelişkili durumlardan bir tanesi de acaba TRAMER sistemi güvenli mi değil mi? Yani bu şekilde seçmiş olduğum araç ne derece sağlıklı olacaktır. Bu düşünceye neden olan şey ise TRAMER yani trafik sigortaları birliği merkezinin insanları yanılttığı iddiası. İddialara bu şekilde baktığınız zaman aslında çok ses getirir türden.

Bu iddiayı ilk dile getiren ise Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, onun iddiasına göre bugüne kadar hiçbir şekilde kazaya karışmamış araçlarda dahi kazalıymış gibi gösteriliyor. Ya da bir kereliğine kaza yapmış olmasına rağmen 10 kez kaza yapmış gibi gösteriliyor. TRAMER sistemine baktığımızda ise bu açıklamaya sanki ışık tutarmış gibi “vermiş olduğumuz bilginin tamamen sizi bilgilendirmek amaçlı yasal olarak bir hüküm taşımamaktadır” şeklinde. Burada göze çarpan başka bir durum daha var TRAMER sisteminde sorgulama yapmak ücrete tabi ancak bu hizmetin yasal olarak hiçbir hükümlülüğü de yok.

Bizim bildiğimiz başka bir konuya göre araçlarda meydana gelen küçük kazalarda araç sahibi bunu sigortaya işletmiyor ve kendi cebinden yaptırıyor. Dolayısıyla sigorta işletilmediği içinde TRAMER sisteminde kaza görünmüyor. Eğer ki kaza aracın ciddi anlamda bir değer kaybını oluşturacaksa böyle durumlarda da sigortaya bildirilmiyor. Dolayısıyla siz bunu sorgulama dahi yapmış olsanız kazalı olmadığını görüyorsunuz. Ancak araç kazalı durumda oluyor.

Peki, böyle durumlarda ne yapmalısınız?

Öncelikli olarak ikinci el araç almak yerine bireysel araç kiralama hizmeti almak sizin menfaatinize olacaktır. Çünkü bu sayede böyle sorunlarla muhatap olmuyorsunuz. Ayrıca ikinci el bir aracın yıllık bakımlarını, sigortasını vergisini vs eklediğiniz de size maddi anlamda daha fazla zarar ettiriyor. Siz ise kiraladığınız bir araçla lüks bir konforu yaşamış oluyorsunuz. 


Etiketler: Tramer Sistemi Güvenli mi