İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Otomobilinizin Gizli Kalmış Özellikleri

Çoğumuz bir araca sahibiz ya da hayatımızın belli dönemlerinde bir araç kiralama hizmeti alıyoruz. Ancak bu kullandığımız araçları acaba ne kadar tanıyabiliyoruz. Yani her şey aslında sürüş teknik bilgisinden ibaret mi yoksa aracınızda vaktinizin büyük bir bölümünü geçirmiş olsanız da hiç bilmediğiniz bir özelliği var mı? Bu konuyu hiç bugüne kadar merak ettiniz mi bilmem ancak bu yazıyı okuyorsanız bundan sonra merak edeceğinizi çok iyi biliyoruz. Gelin isterseniz size aracınızda gizli kalmış özellikler hakkında birkaç önemli bilgi verelim.

OPEL CORSA

Opelinize ilk girdiğinizde anahtarınızı kontağa takın ve bunun ardından silecek ve sinyal kolunu aynı zamanda kendinize doğru çekin. Bu durumda P1’den başlayarak P7’ye kadar tüm özellikler aynı anda programlanabiliyor. Peki bu P1’den P7’ye kadar olan programlama nedir. P1 aracın dış lambalarının açılıp kapanmasını sağlayan sistemdir. P2 özelliği ise yağmurlu havalarda geri vitesine taktığınız da arka sileceğin çalışmasını sağlarsınız. P3 şerit değiştirme göstergesidir.P4 aracı çalıştırdığınız da 4 kapının otomatik olarak kilitlenip kilitlenmeyeceğinin tercihidir. P5 cruise kontrol özelliğidir, P6 araçta hız uyarı sistemidir ve son olarak P7 ise verilen sinyal sırasındaki sesin şiddetini ayarlar.

PEUGEOT 307

Aracınızı park halinde bıraktığınız zaman hangi şeride bırakmış iseniz farklı tarafın park lambalarını yakabilirsiniz.  10 kilometrenin üzerine bir hıza çıktığınız da kapılarınız otomatik olarak kilitlenir.4 camınızda da tek dokunmayla açılıp kapanabilme özelliği vardır camlar hiçbir şekilde ellerinizi sıkmayacaktır. Bir engel önünde gördüğünde 5cm geri çekilecektir. Silecekleriniz aracınızı durdurduğunuz da kendi kendine yavaşlayacak ve hareket halinde hızlanmaya başlayacaktır. Aracınızı geri vitesine takınca arka silecekler çalışır.

Bu yazımızda sizlere 2 marka hakkında gizli kalmış özelliklere değindik ancak daha sonraki yazılarımızda farklı markaların ve modellerin gizli kalmış özelliklerine yer vermeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeyi sürdürün.


Etiketler: Otomobilinizin Gizli Kalmış Özellikleri