İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Otomobil Teknolojisinde Gelinen Nokta

Otomobil dünyasında son dönemlerde hızlı bir gelişim ve değişim yaşandığı ortadadır. Bu aslında inanılması da güç bir durumdur. Çünkü bundan önceki senelere baktığımızda görüyoruz ki teknoloji bu şekilde hiçbir zaman hayal edemiyormuşuz. Ancak şu anda konum şunu gösteriyor ki aklın sınırlarının zorlandığı bir noktaya doğru gidiyoruz. Yeni nesil araçlarda inanılmaz özellikler var örneğin kendi kendine giden araçlar ya da navigasyon sistemine hakim olan araçlar. Düşünün büyük şehirlerde yaşıyorsunuz ve her ne kadar yaşadığınız şehri biliyorsunuz da zannetseniz aslında bu yalnızca sizin gördüğünüz yerler oluyor. Dolayısıyla bir de hiç görmediğiniz yerler var işte bu konuda navigasyon teknolojisi sizi bulunduğunuz noktadan alarak nokta atışı sayesinde tam adrese götürüyor. Bunun size kazancına baktığınız da bir kere zaman kazanmak oluyor. Örneğin işiniz için bu sistemi kullanabilirsiniz. Kalabalık şehir trafiğinde sizi en uygun ve trafiksiz yerden götürüyor. Bu hem yakıt tasarrufu hem de zaman tasarrufu sağlıyor.  

Bunu daha da çeşitlendirelim. Biliyorsunuz ki bayanların iddiası her zaman en dikkatli araç sürmelerinden kaynaklanıyor. Artık ona da gerek kalmıyor neredeyse çünkü genelde bayanlar araçlarını park ederken güçlük çekerler kendi kendini park edebilen araç teknolojisi ise bu sorunu kökten halledebiliyor.

Bir de işin güvenlik boyutu var tabi yani tehlikeyi fark ettiğinde fren sistemini devreye sokan araçlar, şerit ihlali sonrasında uyarı veren araçlar daha neler neler var.

İnsan düşünmeden edemiyor acaba ilerleyen yüzyıllarda bu sistemler daha ne kadar gelişebilir. Öyle ki bugün bile akıllı telefonunuza ve arabanıza yüklediğiniz programlarla araç ve telefonu birbirine entegre ederek araç kontrolünü cep telefonunuzla sağlayabiliyorsunuz. Arabanıza binmeden çalıştırabiliyor bütün fonksiyonlarına müdahale edebiliyor ve aracınızı hareket ettirebiliyorsunuz.


Etiketler: Otomobil Teknolojisinde Gelinen Nokta