İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Lastik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araçlarda güvenlik noktasında en fazla öne çıkan konu lastikleridir. Yeni bir lastiğe ihtiyacınız var ve almak istiyorsanız birincil olarak yapmanız gereken şey firmanın araç için önerdiği lastik ebatlarının dışına çıkmamaktır. Bu teknik bilgi aracın kitapçığından öğrenilebilir veya internet siteleri sizin için doğru bilgileri barındırıyordu. Eğer ki aracın kitapçığında özel nedenlerden dolayı farklı bir lastik ebadı kullanılabiliyorsa bu şekilde değişim yapabilirsiniz.

Bazen sırf aracın görüntüsünü değiştirmek ve araca farklı bir hava katmak adına lastiklerde kesit genişliği ya da çapını büyütmek gibi girişimlerde bulunuluyor bu durum aracın virajlarda ve yol tutuş kabiliyetinde değişmeler yaşatacağı için güvenliğinizi de hiçe saymış olursunuz.

Uygun Bir Lastik Kriteri Nedir?

Araç sahibi lastiği tercih ederken yük endeksine ve aracın hız sembolüne göre hareket ermek zorundadır. Mevcut lastiğiniz de tamir edilemeyecek boyutta hasar meydana gelmiş ise ya da lastiğiniz artık zaman aşımından dolayı özelliğini yitirmiş ise mutlak değişmesi gerekir. Her lastiğin bir yasal aşınma süresi vardır bu süreyi aştığınız zaman lastikler yıpranmamış dahi olsa özelliğini kaybettiği için güvenliğinizi tehlikeye atacaktır.

Her yönden daha iyi performans elde etmeye çalışın!

Özellikle karlı ve soğuk kış günlerinde lastikler sizin için büyük önem kazanacaktır. Bu nedenle de bir lastikten daha fazlasını beklemek durumundasınız. Çünkü canınız ona emanettir. Lastikten alacağınız performans hava koşullarına göre önemlidir. Örneğin karlı bir havada mevsimlik lastik (yazlık lastik) tercih etmeniz demek her an kazaya açık olmanız ve fazla yakıt tüketimi demektir.

Ankara Araç Kiralama olarak bizler her zaman araçlarımızda sizin için en doğrusunu ve en uygun olanını önerip size sunmayı tercih ederiz.

İyi bir lastik demek pahalı ve markalı bir lastik demek değildir. Bu nedenle lastikler üzerindeki çizgiler ve kanallar oldukça önemlidir. Bir araştırma yaptığınızda yağmurlu havalar için farklı karlı havalar için farklı kanalların kullanıldığını görebilirsiniz.


Etiketler: Uygun Lastik Kriterleri