İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Kış Sürüşü İpuçları

Şiddetli hava koşulları otomobil seyahatleri için hem korkutucu hem de tehlikeli olabilir. Sürücüler, kış aylarında acil durumlarla başa çıkmak için güvenlik kurallarını bilmelidir.

Kış gelmeden önce aracınızı kışa hazırlamak en iyisidir. Aracın lastikleri ve lastik basıncı, akü, kayışlar ve hortumlar, radyatör, yağ, lambalar, frenler, egzoz sistemi, ısıtıcı / buz çözücü, silecekler ve ateşleme sistemi için bir bakım yaptırın. Benzin deponuz en az yarım depo dolu olsun. Kullandığınız ortama bağlı olarak, kış lastiği veya lastik zinciri kullanmayı düşünebilirsiniz. Yağmur, kar ve buz gibi kış koşulları bir aracın fren direncini önemli ölçüde etkiler. Lastik basıncı genellikle kışın kendini azaltır ve yazın kendini yükseltir. Az şişirilmiş olanlar aracın direksiyona daha yavaş tepki vermesine neden olabilir. Hava sıcaklığı on derecenin üzerine çıktığında, lastiklerinizin içindeki hava basıncı yaklaşık bir veya iki PSI düşer.

Sürücüler, soğuk havalarda lastik basınçlarını sık sık kontrol etmeli ve her zaman önerilen seviyelerde tutmaları için yeterli hava eklemelidir. Kum ve tuz, yolları güvenli tutmada büyük rol oynar. Yol tuzunun yayılması, kar ve buzu, yol yüzeyine yapışmasından korur, bu nedenle tuzun kar birikmesini önlemek ve kar temizleme işlemlerine yardımcı olmak için genellikle fırtınada erken yayılması gerekir. Tuzun aksine, kum erimez ve bu nedenle kaygan yüzeylerde çekiş sağlayarak yardımcı olur. Kum, tuzların etkili olamayacak kadar düşük olduğu durumlarda ve Derhal çekiş için, özellikle tepelerde, yokuşlarda, köprülerde, kavşaklarda ve karla kaplı yollarda kum kullanılır.

Karda sürüş için ipuçları

Yavaşça başlayıp direksiyon kontrolünüzü ve frenleme yeteneğinizi test ederek yolun hissetmesini alın. Otomobil sürmeye başlayıncaya kadar gaz pedalına hafifçe basarak, lastiklerinizi patlatmaktan kaçının. Dönerken veya dururken normalde olduğundan en az üç kez daha yavaşlamaya başlayın. Hızlandırın ve yavaşlayın. Hızlandırmak için gazın yavaşça uygulanması, çekişin yeniden kazanılması ve kaymaların önlenmesi için en iyi yöntemdir. Aceleyle hareket etmeye çalışmayın. Ve bir stop lambası için yavaşlamak için zaman ayırın. Unutmayın: Buzlu yollarda yavaşlamak daha uzun sürer. Yavaş sürün. Her hareket karla kaplı yollarda daha uzun sürer.

Hızlanma, durma, dönme - hiçbir şey kuru havalarda olduğu kadar hızlı olmaz. Yavaşça sürerek manevra yapmak için kendinize zaman verin. Camlarınızı temiz tutun. Camlar buzunu çözene ve temiz olana kadar sürüşe başlamayın - sadece kısa bir mesafeye gitmiş olsanız bile. Aracınızı zincirler veya kar lastikleri ile donatın. Zincirler bugüne kadar en etkili olanıdır ve buzun ve karın karayolunda kaldığı yerlerde kullanılmalıdır. Gerçekten dışarı çıkmak zorunda değilseniz, evde kalın. Karda iyi araba kullanıyor olsanız bile, herkes sizin gibi kullanamaz. Gitmeniz gereken bir yeriniz yoksa karı içeriden izleyin. Dururken, direksiyon simidinin ani hareketlerinden kaçının ve freni yavaşça pompalayın. Direksiyon ve kontrol kaybına neden olacağından buz üzerinde fren yapmaktan kaçının

Uzun mesafeli kış gezileri için ipuçları

Uzun mesafeli bir sürüş yapmadan önce hava durumu raporlarını izleyin. Aracınızda her zaman en az yarım benzin deposu bulundurun. Karla bağlanırsanız aracınızla birlikte kalın. Geçici barınak sağlar ve kurtarıcıların sizi bulmasını kolaylaştırır. Şiddetli bir fırtınada yürümeye çalışmayın. Aracınızı kar yağarken görme kabiliyetini kaybetmek ve kaybolmak kolaydır. Aracınızı karda kaldığında itmeye ya da kazmaya çalışmayan, kendinizi fazla zorlamayın. Antene parlak renkli bir bez bağlayın. Gece, mümkünse araç içi ışığı açık tutun. Sadece az miktarda elektrik harcar ve kurtarıcıların sizi bulmasını kolaylaştırır. Egzoz borusunun kar, buz veya çamurla tıkanmadığından emin olun. Tıkalı bir egzoz, motor çalışırken yolcu bölmesine ölümcül karbon monoksit gazının sızmasına neden olabilir. Vücudunuzu soğuktan izole etmek için ne varsa kullanın. Bu, paspaslar, gazeteler veya kağıt haritalar olabilir. Mümkünse, motoru ve ısıtıcıyı, soğuğu giderecek ve benzini koruyacak kadar çalıştırın.


Etiketler: Kış Sürüşü İpuçları