İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Filo Kiralama Nedir?

Filo kiralama denildiğinde belki karmaşık bir durum gibi gelebilir size ancak daha net olması açısından şu şekilde tarif edebiliriz. Belli bir zaman içerisinde kiralamış olduğunuz aracın aylık ödeme kapsamında şirketinize tahsis edilmesidir. Bu firmalar için aynı zamanda avantajlı bir finansman türüdür demekte yerinde olacaktır.

Şu an ister küçük olsun isterse büyük tüm işletmelerinde artık bu yönteme döndüklerini görebiliyoruz. Özellikle de pazarlama, satış ve lojistik firmalarının sürekli binek araçlara ihtiyaçlarının olduğunu düşünürseniz bir anda onlarca ya da yüzlerce aracı finanse etmek gibi bir durumlarının olmadığını görürsünüz. Bu aynı zamanda iş kaybının da oluşmasına neden olan bir durumdur. İşte bu nedenlerden dolayı şirketinize araç almak yerine kiralamak en doğru seçeneklerden bir tanesidir.

Operasyonel kiralama yani filo kiralama 9 aydan başlayarak 48 aya kadar faydalanabileceğiniz durumlardan bir tanesidir. Bu kiralama sürecinde ise firmanız her zaman finansal olarak karlı olacaktır.

Kiralama süresince araç ve araç kullanımıyla ilgili riskler

Kiraladığınız filonuz ile ilgili riskler aslında yok denecek kadar azdır. Çünkü yatırım riski size hizmeti veren firmaya aittir, Aracın ikinci el değer kaybı ve de amortisman gibi giderler de yine aracın mülkiyet sahibine ait firmanın olacağından size düşen yalnızca aracınıza yakıt alma konusu olacaktır. Ancak Siz bir araç alırsanız elbette ki satın alma maliyetinden tutunda periyodik bakımlarına vergilerine, tragfik sigortasına kaskosuna varıncaya kadar bir çok giderle yüzleşmek durumundasınız.

Filo kiralama denildiğinde aslında çok lu kiralama yöntemi akla gelse de aracınızın ya da bireysel anlamda sizin uzun süreli araca ihtiyacınız olduğunda bu hizmetten hemen faydalanabilirsiniz. Aracı satın almaya göre kıyaslarsanız o zaman daha az maliyetle çok uygun bir rakam ödediğinizi de anlayacaksınız.


Etiketler: Filo Kiralama Nedir